maanantai 19. toukokuuta 2014

Tuorejuustobrownie

Tämä ohje löytyi viimeisimmästä Pirkka -lehdestä. Näin vapaa päivän kunniaksi teki mieli leipoa jotain pientä ja siitä se sitten lähti.


TUOREJUUSTOBROWNIE

25 palaa

1 levy (200 g) Fazer taloussuklaata
150 g Pirkka meijerivoita
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Pinnalle
1 rs (200 g) Valio Viola vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna

1. Paloittele sulkaa. Sulata voi kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sekoita suklaa voin sekaan.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon suklaa-voiseos. Vatkaa takinan kananmunien rakenne rikki kierrevatkaimella ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (20x28 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
4. Sekoita tuorejuusto ja kananmuna varovasti keskenään lusikalla. Älä vatkaa, jotta seos ei löysty. Lusikoi seos laikuiksi brownietaikinan pinnale. Pidä veistä pystysuorassa brownien pintaan nähden ja tee pintaan marmorointikuvioita siten, että tuorejuustoseos sekoittuu osittain takinaan.
5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Tuorejuustobrownie saa jäädä pehmeän taikinaiseksi.




Pidin liian kauan uunissa, joten reunat paloivat hiukan. 25 minuuttia olisi riittänyt. Hyvää siitä tuli, taidan tehdä toistekin.

Makeaa maanantaita!

1 kommentti:

  1. Mun blogissa on sinulle 11 kysymyksen haaste, toivottavasti otat sen vastan.

    http://villavalko.blogspot.fi/

    VastaaPoista