keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Pikkupullia

Mun on tehnyt viime aikoina hirveesti mieli leipoa jotain. En tiedä mistä se oikein johtuu. Nyt isäinpäivän alla sain hyvän tekosyyn leipoa, kun annoin isäinpäivälahjat leipomusten muodossa. Tein satsin pullia ja porkkanasämpylöitä ja osan annoin paapalle ja osan omalle isälle.
 
Tämä taisikin olla ihka ensimmäinen kerta kun leivoin itse pullia. Ohjeen etsin netistä ja sitten ei kuin leipomaan. Ihan hyviä niistä tuli. Mukaan eksyi ehkä hiukan liikaa suolaa tai vaihtoehtoisesti liian vähän sokeria, mutta kyllä ne ihan pullilta maistui.


PIKKUPULLAT
 
n. 40 pikkupullaa
 
5 dl        maitoa
50 g       hiivaa
2            munaa
2 dl        sokeria
2 tl         suolaa
1 rkl       kardemummaa
n. 16 dl  vehnäjauhoja
1,5 dl     juoksevaa margariinia
 
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
 
Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
 
Jaa kohonnut taikina 40 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
 
Voitele kohonneet pullat munalla. Ripota halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.

Ohje kopsattu täältä.
 
 
Nyt on siis saatu hetkeksi taltutettua leipomisvimma, mutta eiköhän se sieltä jossain vaiheessa nosta taas päätään ja on leivottava jotain hyvää.
 
Mukavaa syyspäivää kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti