torstai 14. marraskuuta 2013

Porkkanasämpylät

Leipomisvimma jatkuu...
 
Viime lauantai aamuna heräsin aikaisin aamulla leipomaan sämpylöitä, jotta saan ne ottaa mukaani kun lähden isäinpäiväkierrokselle. Kasilta kello soitti ja eikun ylös ja leipomaan.


PORKKANASÄMPYLÄT
 
20 kpl

5 dl vettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta (3-5 porkkanaa raastettuna)
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita/-leseitä
n. 10-12 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
jauhoja leipomiseen

Kuumenna vesi hieman ihonlämpöä kuumemmaksi. Lisää sokeri, suola ja porkkanaaraaste. Jos käytät tuorehiivaa, liuota se sekaan tässä vaiheessa. Lisää hiutaleet ja sekoita. Lisää puolet jauhoista ja kuivahiiva jauhoihin sekoitettuna. Lisää loput jauhot ja öljy, vaivaa taikinaksi. Taikina saa tarttua sormiin ja olla hieman löysää! Anna kohota liinan alla 30-60 min.

Lämmitä uuni 225-asteeseen. Levitä paljon jauhoja pöydälle ja kumoa noussut taikina. Jaa taikina kahteenkymmeneen osaan ja pyörittele osat sämpylöiksi. Nosta sämpylät pellille ja anna nousta liinan alla 10-20 minuuttia.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.
 
Ohje kopsattu täältä.
 
 
Hyviä niistä tuli vaikka itse sanonkin. Pitääpä kokeilla joku kerta uudestaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti