lauantai 11. helmikuuta 2017

Vauvan asustesetti

Taas oli aika vauvalahjalle.


Minun vakio juttu vauvalahjaan on jo pitkän aikaa ollut junasukat. Niiden ohjeen muistan jo ulkoa ja niitä on niin helppo neuloa vaikka television ääressä. Lankana käytän yleensä joko Dropsin Baby Merinoa tai Novitan Woolia.


Junasukat

Lähde: Etelä-Pohjanmaan käsi – ja taideteollisuus ry
Langan menekki: 50 g
Puikot: langan ja käsialan mukaan

Luo 10 s jokaiselle puikolle ja neulo 12 krs 2 o, 2 n joustinta. *Neulo 4 krs nurin, 4 krs oikein, 4 krs nurin ja 12 krs 2 x 2 joustinta.*. Toista *-*. Neulo kantalappu 12 krs puikoilla 1 ja 4 ja tee kantapohjan kavennus; jaa silmukat kolmeen osaan niin, että keskellä on 6 ja reunoilla 7 s. Poimi kantalapun sivuista 7 lisäsilmukkaa ja neulo terän suora osuus: *4 krs puikkojen 2 ja 3 silmukat nurin (jalkaterän päälle) ja loput oikein, 4 krs kaikki silmukat oikein.* Toista *-* 2 kertaa. Neulo vielä 4 krs yläpuolen s:t nurin ja alapuolen oikein. Tee sukan kärkeen nauhakavennus: ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa kolmanneksi ja toiseksi viimeiset s:t oikein yhteen ja toisen ja neljännen puikon alussa toinen ja kolmas s. kavennus ylivetäen. Kun jäljellä on 4 s, katkaise lanka ja pujota se 2 kertaa s:n läpi. Päättele langat ja höyrytä sukat kevyesti.


Kun teen ihan vauvalle, niin jätän yhden kohokuviorivin terästä pois.

Sukkien pariksi tein nyt ensimmäistä kertaa mukaan myös junatumput. Ohjeen löysin täältä. Lisäykset resorin jälkeen ja kavennukset ennen kärkikavennuksia koin turhiksi, joten seuraavalla kerralla kyllä teen ilman niitä.


Eihän asustesetti ole kokonainen ilman myssyä, joten tein mukaan siis myös vauvan kypärämyssyn kahdella tupsulla.


Vauvan kypärämyssy

Lähde: Novita
Koko: 60(70)80
Langanmenekki: 50g

Puikot: 3/3½ tai käsialanmukaan


Luo 32(36)40 s ja neulo ainaoikeaa. 1 krs: (op) neulo 2 o, lisää 1 s (lisäys: ota langankierto kiertäen puikolle), neulo kunnes puikolla on jäljelä 4 s, neulo 2 o yhteen ja 2 o. 2 krs: oikein. Toista 1-2 krs:ia yhteensä 14(16)18 kertaa (=28-32-36 krs). Tee jatkossakin kavennukset ja lisäykset 2 s:n sisäpuolella reunasta. Kavenna sitten kerroksen alussa ja lisää sen lopussa yhteensä 14(16)18 kertaa (=28-32-36 krs). Lisää nyr krs:n alussa ja kavenna krs:n lopussa yhteensä 8(8)9 kertaa. Olet kpl:n puolessavälissä. Kavenna sitten krs:n alussa ja lisää lopussa yhteensä 8(8)9 kertaa. Lisaa krs:n alussa ja kavenna lopussa yhteensä 14(16)18 kertaa. Kavenna vielä lopuksi krs:n alussa ja lisää krs:n lopussa yhteensä 14(16)18 kertaa, päätä silmukat.

Viimeistely: Aseta kpl alustalle, kostuta ja anna kuivua. Ompele aloitus- ja päätöskrs:t toisiinsa ja ompele yläkulmat yhteen piirroksen mukaan.

Solmiamisnauha: Luo 4 s sukkapuikoille ja neulo 4 s oikein. *Älä käännä työtä, vaan siirrä silmukat sekä lanka sukkapuikon toiseen päähän ja neulo jälleen 4 s o*, toista *-* kunnes tuppilon pituus on n. 20 cm, päätä s:t. Tee toinen samanlainen nauha ja kiinnitä ne myssyyn.Tässä setissä on lankana käytetty Dropsin Baby Merinoa ja väri on turkoosi. Langan menekki on hiukan vajaa 100 g.

Toisellekin vauvan asustesetille oli tarvetta, tällä kertaa vaaleanpunaisena.


Näitä on kiva tehdä ihan välitöinäkin, joten taidan tehdä näitä varastoon seuraavaa vauvaa varten, jotta saan hiukan noita lankavarastojakin samalla pienemmäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti