maanantai 23. tammikuuta 2017

Kalenterituunausta

Olen monena vuotena ostanut joko alkuvuodesta tai elokuussa kalenterin ja päättänyt, että tänä vuonna opettelen käyttämään kalenteria ja merkitsemään asiat sinne ylös. No se päätös on aina kestänyt ehkä muutaman viikon ja sitten into on lopahtanut ja loput kalenterista on jäänyt täysin käyttämättä.

Alkukesästä törmäsin jossain sosiaalisessa mediassa tai netin syövereissä kalenterin tuunaajiin vai miksiköhän heitä nyt oikeasti kutsutaankin ☺ Päädyin liittymään Facebookissa pariinkin suomalaiseen kalenteriryhmään (Planner Lovers Finland ja Kalenterimania) ja se oli sitten siinä. Jäin ihan täysin koukkuun niihin ihaniin kuviin mitä ihmiset olivat kalenteristaan laittaneet ja eihän siinä "hullun" auttanut kuin tilata itselleenkin sellainen kalenteri ja paaaaaljon muuta kalenterikrääsää.

Tilasin itselleni Happy Planner -kalenterin, joka näytti minun silmään parhaimmalta. Omani tilasin Chic Companyltä. Ulkomailta olisi saanut itse kalenterin varmasti halvemmalla, mutta postikulut olisivat olleetkin sitten niin isot, että hinta olisi pompannut kalliimmaksi kuin suomesta ostettu.

Planneria odotellessani, oli aikaa sitten perehtyä kaikkiin muihin oheistuotteisiin. Tuli ostettua suomesta kivijalkakaupoista muutamia (lue: monia) tarrakirjoja ja teippejä, mutta löysin tieni myös Etsyn ihmeelliseen maailmaan, jossa myydään jos jonkinmoista tarraa ja teippiä. Olen tuon alkukesän jälkeen tehnyt jo monta tilausta eri Etsy kaupoista ympäri maailman. Samoin netistä löytyy monta sivustoa, mistä saa tulostella ilmaiseksi plannertarroja. Niitäkin on tullut tulosteltua jo useampien kymmenien arkkien verran. Tällä hetkellä omistan tarroja ja teippejä aivan varmasti jo niin paljon, että niitä ei varmaankaan saa edes mahtumaan koko kalenteriin, vaikka kalenteri kestääkin 31.12.2017 asti. Itse asiassa olen jo muutaman arkin myynytkin eteenpäin, kun ne ei ollutkaan loppujen lopuksi sitten minun mieleen.

Rahaahan tähän harrastukseen saa upotettua vaikka ja kuinka paljon. Itse en edes uskalla lähteä laskemaan. Tuli kuitenkin uusi tulostinkin hankittua meilkeinpä ja vain tämän takia (yritän kyllä kovasti miettiä toistakin käyttötarkoitusta tälle uudelle tulostimelle ☺ ja jotain ideanpoikaa jo onkin...).

Vaikka useampana viikkona ei menoja oikeastaan olekaan, niin voin melkeimpä sanoa, että tämä plannerointi on monesti kuitenkin ihan terapeuttista, kun saa näpertää tarrojen ja teippien kanssa. On se into tässäkin välissä jo muutaman kerran hiipunut, mutta kun ottaa ja istuu pöydän ääreen ja kaivaa kaikki tarrat ja teipit esiin, niin kyllä se into sieltä sitten aina loppujen lopuksi nousee ja loppujen lopuksi onkin tullut koristeltua jo 3-4 viikkoa eteenpäin ☺

Tässä on muutama koristeltu viikkokuva kalenteristani.

PS: perustin myös oman Instagram -tilin vain ja ainoastaan kalenteriharrastukselleni. Löydät tilini täältä, josta löytyy lisää kuvia kalenterituunauksistani ja ostoksista.

2 kommenttia:

  1. Kauniita aukeamia. Itselläni on myös Happy planner käytössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Happy Planner on kyllä ollut juuri oikea valinta minulle, mutta olen nyt alkanut kaipaamaan pienempää, jotta sitä voisi kuljettaa käsilaukussa mukana. Ehkä sitten ensi vuonna :) tai miksei niitä kalentereita voisi olla kaksikin :)

      Poista