perjantai 22. tammikuuta 2016

Kolmiohuivi + ohje

Huiveillehan on aina käyttöä, eikö?

Tällä kertaa tein kolmiohuivin, mikä taitaa olla in tällä hetkellä. Tämän helpompaa ohjetta on melkeimpä mahdotonta löytää. Lankana käytin varastoista löytynyttä Novitan Purobatik -lankaa. Tuli muuten ihanan pehmeä lopputulos.


Ohje:

* Luo puikolle 3 s.
* Neulo aina oikeaa, eli molemmilla puolilla neulotaan silmukat aina oikein. Nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka (tulee siistimpi reuna).
* Lisää toisessa reunassa joka 4. kerros 1 s (nosta 1 s, lisää 1 s). Neulo tämä lisätty silmukka seuraavalla kierroksella kiertäen oikein, jotta työhön ei jää reikää. Lisäykset tulee tällä tekniikalla siis aina samalle puolelle työtä.
* Neulo näin niin kauan, että lankakerä loppuu.
* Aloita toinen kerä lankaa.
* Neulo toisessa reunassa joka 4. kerros 2 s kiertäen oikein yhteen. (nosta 1 s, neulo 2 s kiertäen oikein).
* Jatka työtä kunnes työssä on 3 s.
* Päätä silmukat.
* Päätä langat.
* Työ on valmis.
Harmi kun tuo Purobatik on lopetettu, olisin tehnyt vielä toisenkin, mutta kaupoista ei tätä lankaa enää löydy ja omista varastoista löytyy enää yksi kerä, jolla ei kokonaista huvia tehdä. Olisiko kellään tiedossa onko millään toisella lankavalmistajalla samantapaista lankaa?

2 kommenttia:

  1. Onpas mukavan näköinen. Harmi jos ei tuota väriä enää löydy, sopii ainakin tähän huiviin tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo todella harmi kun novita on mennyt lopettamaan koko langan. Minä kun olen aina myöhässä näiden lankojen kanssa. Kun joku kiva lanka löytyy, niin pitää näköjään aina hamstrata useampi kerä, jotta ei käy näin... :)

      Poista